Sigma 56 mm F1.4 DC DN C

Nya 56mm F1.4 från Sigma passar till Sonys spegellösa APS-C-­kameror, men det finns också en version till Micro Four Thirds-systemet, det vill säga Olympus och Panasonic.

av Prylguiden #Objektiv #Sigma
9.0

Nya 56mm F1.4 från Sigma passar till Sonys spegellösa APS-C-­kameror, men det finns också en version till Micro Four Thirds-systemet, det vill säga Olympus och Panasonic. När man tar hänsyn till brännviddsförlängningen blir Sigmas 56mm till ett kort, ljusstarkt tele och som sådant lämpar det sig särskilt väl för bl.a. ­porträtt, resor och inomhusidrott. Skärpan är utmärkt på alla bländare, bokeh är tilltalande, och det förekommer i princip ingen vinjettering. De första bilderna vi tog hade massiv kuddformig missteckning, men den försvann när vi aktiverade Sony-kamerans förvrängningskompensation.
Autofokusen är snabb och tyst. Det är lätt att fokusera manuellt, men tyvärr har objektivet inte någon egen knapp för att växla mellan manuell och automatisk fokus. Med sin snygga ­metallfinish och diskreta design ser Sigma 56mm ut som ett betydligt dyrare objektiv. Det ingår ett bra motljusskydd, men tyvärr inget etui. ­Objektivets värsta konkurrent i nuläget är Sonys FE 55mm F1.8 Zeiss. Det är lite större och kostar nästan tre gånger så mycket, men då kan det även användas på fullformat.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Objektivets värsta konkurrent i nuläget är Sonys FE 55mm F1.8 Zeiss. Det är lite större och kostar nästan tre gånger så mycket, men då kan det även användas på fullformat.

Specifikationer

Märke
Sigma