Sigma 45mm F2.8 DG DN | Contemporary

Det kompakta standardobjektivet för spegellösa systemkameror från Sony, Leica och Panasonic med bildsensor i fullformat är en robust liten sak på bara 215 gram.

av Poul Siersbæk #Objektiv #Sigma
8.9

Det kompakta standardobjektivet är avsett för spegellösa systemkameror från Sony, Leica och Panasonic med bildsensor i fullformat. Det är robust och väger bara 215 gram. Bländarringen glider lagom stramt och med tydliga klick. Vid inställningen A styrs bländaren på kameran i stället. Vi testade på Sony A7 III, där objektivet balanserar perfekt, och autofokusen är snabb och exakt – även med ögonregistrering. Med F2.8 är objektivet inte riktigt lika ljusstarkt som många normalobjektiv på 50 mm, men det ger en övertygande bokeh vid full bländare med mjuk bakgrundsoskärpa. Skärpan från bildens mitt till kant är bra även vid full bländare och upp till F11, och det förekommer endast svag vinjettering och missteckning. Ett bra val för exempelvis gatufoto och porträtt.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Skärpan från bildens mitt till kant är bra även vid full bländare och upp till F11, och det förekommer endast svag vinjettering och missteckning. Ett bra val för exempelvis gatufoto och porträtt.

Specifikationer

Märke
Sigma