anm_sigma24-70_01

Sigma 24-70mm F2.8 DG OS HSM Art

En liten skarping

av Prylguiden #Objektiv #Sigma
9.0

Sigmas nya 24-70mm F2.8 i Art-serien för Canon och Nikon är anpassat för fullformatskameror. Objektivet har en lyxig finish och väger drygt ett kilo. Zoom- och fokusringarna går åt samma håll som hos Canon, och åt motsatt håll än hos Nikon. Till skillnad från originalobjektiven har Sigma-objektivet zoomringen längst ut. Autofokusen är snabb och tyst. Zoom­objektivet har optisk bildstabilisering. Trots detta är det fem centimeter kortare än Nikons nya AF-S Nikkor 24-70mm F2.8E ED VR som också har bildstabilisering. Sigma är även en aning kortare än Canons objektiv utan bildstabilisering.
På 24 mm är objektivet skarpt i mitten redan från F2.8, medan hörnen blir skarpare vid nedbländning utan att bli riktigt skarpa. I området 35–70 mm är skärpan imponerande redan från full bländare över hela bildytan. Det förekommer synlig vinjettering på 24 mm till bländare F5.6, vilket är mer än på Nikons jämförbara objektiv, men mindre än på Canons. Missteckning syns knappt.
Zoomobjektivet levereras med väska och motljusskydd och är 5  000 respektive 6 000 kronor billigare än Canons och Nikons originalzoomobjektiv, vilket gör Sigmas glugg till ett bra alternativ till ett väldigt bra pris.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Bildstabilisering, snabb autofokus och utmärkt bildkvalitet på 35 mm och däröver.
På 24 mm är det bara bildmitten som blir helt skarp. Finns bara till Canon och Nikon.

Specifikationer

Märke
Sigma