Sigma 24-70mm F2.8 DG DN Art

Sigmas nya zoom, som täcker en lång rad motivtyper i normalområdet, finns med L-fattning till Panasonic, Sigma och Leica eller med E-mount till Sonys spegellösa systemkameror med fullformatssensor.

av Prylguiden #Objektiv #Sigma
9.2

Sigmas nya zoom, som täcker en lång rad motivtyper i normalområdet, finns med L-fattning till Panasonic, Sigma och Leica eller med E-mount till Sonys spegellösa systemkameror med fullformatssensor. Den viktiga bildmitten blir knivskarp från full bländare på alla brännvidder. Hörnen ser bra ut men blir helt skarpa först vid nedbländning till F5.6, där även en mycket svag vinjettering försvinner.
Nästan inga inre reflektioner förekommer när zoomen riktas mot solen, trots hela 19 linser. De 11 bländarlamellerna bidrar till en snygg bokeh. Vi testade på Sony, där autofokusen var snabb och tyst. Sonys och Panasonics motsvarande objektiv har lite elegantare finish. Optiskt och mekaniskt håller Sigma-zoomen dock utan tvekan samma nivå som originalen, så den är ett lockande alternativ för omkring halva priset.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Sigma-zoomen håller utan tvekan samma nivå som originalen, så den är ett lockande alternativ för omkring halva priset.

Specifikationer

Märke
Sigma