Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM Art

Sigma utmanar vanetänkandet med sin nya standardoptik för spegelreflexer med APS-C-sensor. Objektivet är mycket ljusstarkt och i regel också knivskarpt.

#Objektiv #Sigma
8.6

Den nya optiken från Sigma, som täcker området 18–35 mm, är 12,1 x 7,8 cm stor och väger 810 gram. Den är mekaniskt i toppklass, ända från fattningens blanka stål till det utmärkta motljusskyddet. Zoom- och fokusringen roterar tungt men jämnt. Finishen är bättre än på motsvarande objektiv från Canon och Nikon och påminner om Carl Zeizz. Men det är inte billigt.

Modellen håller ljusstyrka F1.8 genom hela zoomomfånget, vilket är inte mindre än banbrytande. Den stora bländaren kan användas till jobb med minimalt skärpedjup, kort slutartid och lågt iso i svagt ljus, och den gör spegelreflexsökaren dubbelt så ljus som normalt. Men zoomomfånget är beskedligt. Skärpan är imponerande redan vid F1.8 på alla brännvidder, och en aning vinjettering är den enda svagheten. Missteckningen är välkontrollerad. Även om objektivet är uppbyggt av 17 linser klaras motljusbilder imponerande väl. Den svaga punkten är autofokusen, som ofta ställde till det för de kameror vi testade med.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Sigmas nya objektiv är en milstolpe i kraft av sin ljusstyrka, finish och bildkvalitet, som är lika bra som i de flesta fasta objektiv. Nackdelarna är objektivets höga vikt, stora format, höga pris och beskedliga zoomomfång. Autofokusen är också en utmaning.

Specifikationer

Märke
Sigma