Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM

Skärpan är fin i bildmitten, medan den speciellt på full bländare är mycket beskedlig i hörnen.

#Objektiv #Sigma
8.3

I Canon-sammanhang utmärker sig detta objektiv från Sigma genom att ha ett större zoom­omfång och vara något billigare än originalen, inte minst när man betänker att Sigma alltid levererar ett bra motljusskydd som standard. Beteckningen HSM i namnet indikerar ljudlös autofokus och OS att objektivet har optisk bildstabilisering. Macro kan alla snacka om, men i och med att närgränsen bara är 35 cm kan man vid 250 mm komma väldigt nära exempelvis insekter och blommor. Mekaniskt är Sigma 18-250mm okej, och det finns två omkopplare för fokusering och stabilisering, precis som på originalobjektiven. Optiken är mycket kompakt med tanke på det stora zoomomfånget, som motsvarar nästan 14x optisk zoom.
Skärpan är fin i bildmitten, medan den speciellt på full bländare är mycket beskedlig i hörnen. Det syntes väldigt tydligt på våra bilder av testkartorna men störde inte i praktiken. Vinjettering och missteckning är under god kontroll, men det syns en smula tunnformig missteckning på 18 mm och kuddformig omkring 85 mm. Bildstabiliseringen är nästan lika bra som hos originalen. Däremot tog Sigma dubbelt så lång tid på sig att fokusera från närgränsen till oändligt som de två originalen, och det upplevde vi som objektivets största svaghet.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Billigare, mindre och lättare med ett större zoomomfång än hos originalen från Canon. Men skärpan och inte minst autofokushastigheten snuvar Sigma på en topplacering.

Specifikationer

Märke
Sigma