Sigma 12-24mm F4.5-5.6 DG HSM II

Du kan fotografera med denna dramatiska vidvinkelzoom och komma hem med bilder som är tillfredsställande även i proffssammanhang.

#Objektiv #Sigma
8.4

Strängt taget kan du med detta objektiv fotografera inuti ett klädskåp och få det att se ut som en balsal. Och vid 12 mm får man ett skärpedjup som går från 20 cm till oändligt. Det är inte testets skarpaste objektiv, men i ljuset av den extrema bildvinkeln är det viktigt att betona att skärpan är tillräckligt bra. Du kan fotografera med denna dramatiska vidvinkelzoom och komma hem med bilder som är tillfredsställande även i proffssammanhang. Intressant nog är den minsta bländaren riktigt skarp, vilket ger möjlighet att leka med skärpedjupet. Mekaniskt finns det inget att anmärka på.
Zoomringen snurrar åt samma håll som hos originalen från Nikon, medan fokusringen snurrar åt fel håll. Autofokusen är snabb och exakt.

Omdöme

Som allroundmässig vidvinkelzoom är Nikons 16–35 mm ett bättre val, men som specialobjektiv med stor bildvinkel har Sigmas 12–24 mm perspektiv som inget
annat.

Specifikationer

Märke
Sigma