Samyang XP 10mm F3.5

Det ser ut som ett fisheye, men Samyangs nya 10 mm är en äkta ultravidvinkel, och objektivet är faktiskt det häftigaste du kan köpa till en Canon-DSLR med fullformatssensor.

av Prylguiden #Objektiv #Samyang
9.0

Det ser ut som ett fisheye, men Samyangs nya 10 mm är en äkta ultravidvinkel, och objektivet är faktiskt det häftigaste du kan köpa till en Canon-DSLR med fullformatssensor. Objektivet är skarpt på alla bländare men har lite vinjettering till F8.0, där det sista försvinner Det är en aning bättre än Canons EF 11-24mm inställt på 11 mm. Vidvinkeln ger bilden lite krökta kanter, och i motljus förekommer inre reflexer. Detta är dock inte störande och kan lätt rättas till genom bildbehandling. Till skillnad från Samyangs första objektiv har XP 10mm inbyggd processor, så kamerans exponeringsautomatik fungerar. Autofokus saknas, men man behöver bara fokusera när motivet är närmare än en meter, tack vare brännviddens extrema skärpedjup.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Autofokus saknas, men man behöver bara fokusera när motivet är närmare än en meter, tack vare brännviddens extrema skärpedjup.

Specifikationer

Märke
Samyang