Samyang AF 85mm F1.4 FE

Vill du ha ett porträttobjektiv som kan gå upp till F1.4, samtidigt som du bara vill betala för F1.8, är det här från Samyang lösningen.

#Objektiv #Samyang
8.8

Vill du ha ett porträttobjektiv som kan gå upp till F1.4, samtidigt som du bara vill betala för F1.8, är det här från Samyang lösningen. Det kostar bara lite mer än Sonys eget 85mm F1.8 och är väsentligt billigare än Sigmas och Sonys F1.4-modeller.
Mellan F2.8 och F8.0 blir bilderna knivskarpa. På övriga bländaröppningar är skärpan något lägre i hörnen, och man får svag men ofta synlig vinjettering på F1.4. Det är synd. Även på full bländare är skärpan dock förnämlig mitt i bilden, där man oftast placerar ansiktet. ­Mekaniskt är objektivet härligt, och det balanserar fint på Sony Alpha7 och Alpha9. Autofokusen är okej men något långsammare än på Sonys ­motsvarande modeller. Det är en nackdel när man fotograferar men bra när man filmar.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Autofokusen är okej men något långsammare än på Sonys ­motsvarande modeller. Det är en nackdel när man fotograferar men bra när man filmar.

Specifikationer

Märke
Samyang