Samyang AF 85mm F1.4 EF

Bra pris för ett lätt porträttobjektiv med bra ljusstyrka och autofokus. Snygg bokeh och fin design. Ingen optisk bildstabilisering. Autofokusen är inte särskilt snabb, och skärpan kunde vara bättre.

av Prylguiden #Objektiv #Samyang
8.5

Detta väldesignade porträttobjektiv med bra ljusstyrka är mycket prisvärt och utgör ett bra alternativ till Canons motsvarande objektiv som kostar mer än dubbelt så mycket. Samyangs modell har autofokus, och man har hållit nere vikt och mått så att det är enklare att ta med. Objektivet väger 485 gram jämfört med 950 gram hos konkurrenten. Det saknar bildstabilisering, som annars kan vara till stor hjälp när ljusförhållandena tvingar fram en längre slutartid.
Objektivet är utrustat med en tyst fokusmotor som reagerar exakt, men inte riktigt lika snabbt som hos originalet. Inte heller när det gäller bildkvalitet håller Samyang samma nivå som originalet. Man får en tydlig vinjettering vid större bländaröppningar, och den försvinner inte helt förrän kring bländare F7.1. Skärpan är inte imponerande på F1.4, men på F2.0 och F2.8 kan man ta fina porträtt med en snygg oskärpa på bakgrunden. En viss kantoskärpa syns upp till bländare F8.0. Minsta bländare hos Samyang är F16, medan du kan välja F22 hos Canon. Slutsatsen är att Samyangs 85 mm är ett bra alternativ till originalet till ett bra pris, men med vissa begränsningar.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Slutsatsen är att Samyangs 85 mm är ett bra alternativ till originalet till ett bra pris, men med vissa begränsningar.

Specifikationer

Märke
Samyang