Samyang AF 18mm F2.8 FE

Första gången man håller i Samyangs nya, kraftiga vidvinkelobjektiv med fast brännvidd kan det faktiskt kännas som en leksak. Materialet är plast och objektivet väger bara 145 gram, men kvaliteten är hög.

#Objektiv #Samyang
9.0

Första gången man håller i Samyangs nya, kraftiga vidvinkelobjektiv med fast brännvidd kan det faktiskt kännas som en leksak. Materialet är plast och objektivet väger bara 145 gram, men kvaliteten är hög. Det är alltså perfekt att ha på resor, för du kommer nästan inte att lägga märke till att det sitter ett objektiv på kameran. Det är avsett för Sonys kameror med fullformatssensor, men det kan även användas på APS-C-kameror där det blir ett utmärkt vidvinkelobjektiv som motsvarar 27 mm. Autofokusen arbetar snabbt, exakt och väldigt tyst, och bildkvaliteten är överraskande hög. Missteckningen är mycket liten. Vid full bländaröppning syns tydlig vinjettering – alltså mörkare bildhörn – men detta försvinner snabbt vid nedbländning. Skärpan är fin i bildmitten, och vid F5.6 når skärpan ända ut i hörnen.

Den största nackdelen med objektivet är att det inte känns så robust, och du ska inte räkna med att det klarar vått väder. Priset är dock vasst. Förutom ett litet motljusskydd ingår även ett hårt etui som ger objektivet ett bra skydd i kameraväskan.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Lätt och skarpt objektiv som även har ett vasst pris. Autofokusen arbetar snabbt och med precision, men objektivet känns inte så robust.

Specifikationer

Märke
Samyang