Panasonic Lumix S PRO 24-70mm F2.8

Ett objektiv på 24–70 mm F2.8 är ett av de klassiska tillbehören i ett fullformatssystem, och detta objektiv är Panasonics variant till märkets nya spegellösa fullformatskameror.

av Prylguiden #Objektiv #Panasonic
9.0

Ett objektiv på 24–70 mm F2.8 är ett av de klassiska tillbehören i ett fullformatssystem, och detta objektiv är Panasonics variant till märkets nya spegellösa fullformatskameror. Det är stort och tungt men samspelar fint med de stora kamerorna i S1-serien. Bildkvaliteten är som väntat utmärkt. Redan från den största bländaren på F2.8 är skärpan i toppklass från hörn till hörn, och du får i praktiken inte högre skärpa genom att välja en mindre bländaröppning.

Du kan med andra ord lugnt prioritera lågt ISO och korta slutartider för att optimera bildkvaliteten eller utnyttja det snävare skärpedjupet som en bländare på F2.8 ger dig. Mekaniskt är objektivet i toppklass. Dock kan vi inte förstå varför bländarringen saknar lås. Det är alltför lätt hänt att man råkar rubba den från A-läget, där kameran väljer bländare automatiskt. Totalt sett är detta en allsidig och effektiv normalzoom av mycket hög kvalitet till Panasonics S-kameror.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Totalt sett är detta en allsidig och effektiv normalzoom av mycket hög kvalitet till Panasonics S-kameror.

Specifikationer

Märke
Panasonic