Nikon NIKKOR Z 24-70mm F2.8 S

Detta ljusstarka allroundobjektiv till Nikon Z är marknadens minsta optik på F2.8 och 24–70 mm till kompakta systemkameror, och med en vikt på 805 gram är det 25 procent lättare än motsvarande objektiv till DSLR-kameror.

av Prylguiden #Objektiv #Nikon
9.1

Detta ljusstarka allroundobjektiv till Nikon Z är marknadens minsta optik på F2.8 och 24–70 mm till kompakta systemkameror, och med en vikt på 805 gram är det 25 procent lättare än motsvarande objektiv till DSLR-kameror. Det beror på att bildstabiliseringen i Nikon Z sitter i kameran. ­Objektivet har en programmeringsbar ring som kan styra bländare eller exponeringskompensation, samt en funktionsknapp på ­sidan som vi med framgång använde som exponeringslås.
Optiskt är detta ett praktverk, och bildkvaliteten matchar den fina DSLR-versionen. Man ser en aning vinjettering på full bländare i hela brännviddsområdet, men den försvinner redan vid F3.0. Skärpan är imponerande från bildmitten ut till hörnen från full bländare till F18 på 70 mm och till F20 på övriga brännvidder. Här förekommer varken vinjettering, ­färgfel eller missteckning, och autofokusen är både tyst och snabb. Objektivet ger en snygg bokeh med mjuka övergångar. Trots att paketobjektivet på F4.0 är bra, skulle vi utan tvekan uppgradera och få större ljusstyrka och finare detaljer – om det rymdes i vår budget.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Trots att paketobjektivet på F4.0 är bra, skulle vi utan tvekan uppgradera och få större ljusstyrka och finare detaljer – om det rymdes i vår budget.

Specifikationer

Märke
Nikon