Nikon AF-S 18-200mm F3.5-5.6 G ED VR II DX

Bildstabiliseringen jobbar bra och tillåter minst tre hela stegs längre exponering. Som ett av bara tre objektiv i detta test är objektivet tätat mot fukt och damm.

#Objektiv #Nikon
8.8

De två objektiven från Nikon är testets i särklass läckraste. AF-S 18-200mm är tillräckligt kompakt för att balansera fint även på de minsta spegelreflexerna, och mekaniskt fungerar bägge optikerna oklanderligt. Till skillnad från alla andra testdeltagare har de en fiffig upphöjning mitt på objektivet, där vänster tumme vilar perfekt. Det är god ergonomi. Förutom en omkopplare för stabilisering och autofokus finns det ett lås som håller fast objektivet på 18 mm vid transport. Det finns också en omkopplare för vanlig stabilisering respektive stabilisering för panorering. Autofokusen är snabb, ljudlös och effektiv, och det är lätt att efterfokusera manuellt. Bildstabiliseringen jobbar bra och tillåter minst tre hela stegs längre exponering. Som ett av bara tre objektiv i detta test är objektivet tätat mot fukt och damm.
Nikon 18-200mm är särskilt skarpt vid de minsta brännvidderna såväl i mitten som ända ute i hörnen, och även vid de mellersta och största brännvidderna är skärpan mycket bra. Bildkvaliteten matchade fint testkamerans höga upplösning på 24,0 megapixel, med testets finaste detaljåtergivning. Vinjetteringen och missteckningen var så beskedlig att det saknade praktisk betydelse på både testkartbilder och andra motiv vi fotograferade.

Omdöme

Om det höga priset är acceptabelt är Nikons 18–200 mm det rätta valet till Nikons spegelreflexer. Optiken är kompakt, läcker, tätad och snabb och
presterar en riktigt hög bildkvalitet.

Specifikationer

Märke
Nikon