Laowa 24mm F14 Probe Lens

Helt unik, vattentät och utan direkt konkurrens. Härlig byggkvalitet och kraftig LED-belysning. Svår att ta välexponerade, skarpa bilder med. Ingen autofokus och kräver oftast stativ. Dyr.

av Prylguiden #Objektiv #Laowa
7.0

Man kan säga mycket om Laowa men de gör inte några dussinvaror. Förra året recenserade vi deras extrema och väldigt speciella vidvinkel på 9 mm, och nu har turen kommit till den här makrogluggen som får vidvinkeln att verka helt normal.
Brännvidden på 24 mm är rätt speciell i sig. Här handlar det nämligen om något så sällsynt som en makrovidvinkel. Det betyder att du kan komma riktigt nära t.ex. insekter och ändå få med djurets miljö och bakgrund i fokus i bilden. Man får alltså inte den snygga, helt oskarpa bakgrunden och det kompakta perspektivet som vi älskar med makro.
Men det är inte ens det som är det underligaste. Laowas objektiv är nämligen 40 cm långt, vattentätt och försett med lampor vid frontlinsen. De ska drivas av en extern powerbank som inte medföljer, men då kan du också sticka in objektivet i ett getingbo, i akvarier och andra svåråtkomliga ställen utan att själv behöva komma för nära.
Den största bländaröppningen är F14, så objektivet kräver massor av ljus. Även med de inbyggda LED-dioderna är det svårt att få välexponerade bilder, och detaljgraden imponerar inte. Objektivet fungerar något bättre vid annorlunda men tålamodskrävande videoinspelningar i grodperspektiv.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Objektivet fungerar något bättre vid annorlunda men tålamodskrävande videoinspelningar i grodperspektiv.

Specifikationer

Märke
Laowa