FUJINON XF200mmF2.0 R LM OIS WR

Helt fantastiskt objektiv, som är en dröm för natur- och konsertfotografer. Bildkvaliteten är utmärkt. Vikt och pris är konkurrenskraftiga. Priset är självfallet högt, men konkurrenterna från Canon och Nikon kostar ännu mer, och de levereras inte med telekonverter.

av Prylguiden #Objektiv #Fujifilm
9.1

Fujifilm är kända för sitt fantastiska utbud av objektiv med fast brännvidd. Den typen av objektiv ger oftast bättre bildkvalitet än zoomobjektiv, men hittills har 90 mm varit den längsta fasta brännvidden. Det har Fujifilm ändrat på nu, med imponerande resultat.
Det nya objektivet har en extremt exklusiv, pärlvit finish, och knapparna samt fokus- och bländarringarna ger en perfekt känsla av kontroll.
Inne i telet sitter hela 19 linselement, och trots att det är mer än hos Canons och Nikons motsvarande objektiv, är vikten upp till 665 gram lägre – och priset ligger några tusenlappar lägre.
Man har absolut inte sparat på bildkvaliteten. Objektivet ger helt suveräna bilder med utsökt skärpa och en silkesmjuk bakgrundsoskärpa samt blixtsnabb fokusering.
Vi lyckades ta knivskarpa bilder utan stativ vid 1/12 sekund med hjälp av den inbyggda stabiliseringen. På sidan sitter fokusknappar, och det går att spara en fokuspunkt. En bra tele­konverter på 1,4x medföljer.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

En bra tele­konverter på 1,4x medföljer.

Specifikationer

Märke
Fujifilm