Fujifilm FUJINON XF23mmF1.4 R

Med det här ytterst ljusstarka och skarptecknande nya objektivet understryker Fujifilm att deras X-kameraserie är redo att ta upp kampen med de stora konkurrenterna.

#Objektiv #Fujifilm
8.6

Tio olika objektiv med X-bajonett finns det just nu i storsatsande Fujifilms portfölj. Objektiven har designats för Fujifilms spegellösa X-kameraserie. En rad systemkameror som alla har APS-C-bildsensor samt möjlighet till objektivbyte. Brännviddsförlängningen är här 1,5x, varför Fujifilms splitter nya och ljusstarka vidvinkelobjektiv Fujinon XF23mmF1.4 R motsvarar 35 mm i småbildsformat.
Det är ett klassiskt reportageobjektiv som tecknar knivskarpt vid alla bländaröppningar men där man vid full bländare upplever en aning oskärpa längst ut i bildhörnen. Objektivet består av 11 linselement placerade i åtta grupper, varav ett enda är av asfäriskt glas, vilket motverkar kromatisk aberration. Objektivet väger 300 gram eller nästan samma som X-M1 och X-A1, som är X-seriens minsta kameror. Objektivet fokuserar internt, och ytmaterialet är metall, vilket ger en professionell finish. Den svagaste punkten är att man får leva med en del tunnformig missteckning.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Här får man ett ljusstarkt reportageobjektiv med professionellt utseende, som kan användas tillsammans med Fujifilms system­kameror i X-serien. Objektivet tecknar knivskarpt vid i stort sett alla bländaröppningar, medan tunnmissteckningen ibland stör.

Specifikationer

Märke
Fujifilm