Fujifilm FUJINON XC35mmF2.0

Objektivet motsvarar drygt 50 mm på Fujifilms kameror och ingår i tillverkarens billigaste objektivserie utan bländarring eller vädertätning.

av Prylguiden #Objektiv #Fujifilm
8.5

XC-serien är Fujifilms billigaste objektiv. Här finns varken bländarring eller vädertätning, och plast förekommer i betydligt högre grad i konstruktionen än i de dyrare XF-objektiven. Det gäller också XC35mmF2.0, vars brännvidd motsvarar 52,5 mm. Den optiska kvaliteten är bra i relation till priset, men bildhörnen blir mjuka vid F2.0. Här får man dock en rätt fin bokeh. Från F5.6 och ned till F11 är skärpan verkligt bra över hela bilden.
Om du till exempel har en X-T3 och är van vid att reglera bländaren på objektivet, måste du vänja dig vid att ställa in bländaren i kameran. Bland annat därför passar objektivet bättre på en liten X-T200, där det med sin låga vikt balanserar perfekt. Till större kameror föredrar vi det robusta XF35mmF2.0 med bländarring för dubbla priset.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Objektivet passar bäst på en liten X-T200, där det med sin låga vikt balanserar perfekt. Skärpan är fin i hela bildytan när man bländar ned en smula.

Specifikationer

Märke
Fujifilm