Canon EF-S 18-135mm F3.5-5.6 IS STM

Trots det beskedliga zoomomfånget har vi tack vare skärpan detta objektiv som testvinnare för EOS-ägare.

#Objektiv #Canon
8.5

Canons nya EF-S 18-135mm har förbättrats jämfört med föregångaren och har en ljudlös motor av STM-typ, som gör en mer glidande fokusering. Det är en fördel när man filmar. Optiken har Canons nya design, och mekaniskt fungerar den ytterst väl, med en zoomring som går jämnt och fint. Till skillnad från gigantens billigare produkter är objektivfattningen av metall. Det går inte att efterfokusera manuellt. Det finns två lättillgängliga omkopplare som inaktiverar bildstabilisering och autofokus, och den breda fokusringen är lätt att använda. Zoomringen kan låsas på 18 mm, så att objektivet inte glider ut. Det borde ingå ett motljusskydd, men så är inte fallet. EW-73B är ett tillbehör, som vi hittade för 269 kr. Objektivet vinjetterar på full bländare vid alla brännvidder, dock inte så att det stör. Missteckningen är välkontrollerad, och skärpan är den bästa på de tre testade objektiven till Canon redan från full bländare. Speciellt kantskärpan var en positiv överraskning.
Trots det beskedliga zoomomfånget har vi tack vare skärpan detta objektiv som testvinnare för EOS-ägare. Det balanserade fint på de kameror vi testade med, och det är värt att tänka på att det finns som paketobjektiv med flera av de aktuella EOS-kameror som är utrustade med APS-C sensor.

Omdöme

Med sin ljudlösa motor och läckra design är Canon EF-S 18-135mm mer kultiverat än EF-S 18-200. Skärpan är bra och objektivfelen ligger inom det acceptabla. Välförtjänt testvinnare.

Specifikationer

Märke
Canon