Canon EF 600mm F4.0L IS II USM

Supertelet som har 11 år på nacken har nu fått en avlösare. Den nya modellen har förbättrats och fått en ny och smidigare formgivning.

av Prylguiden #Objektiv #Canon
9.3

Naturfotografens favoritobjektiv har på många sätt stramats upp jämfört med föregångaren. Som övriga nya supertelen från Canon har det nya 600 mm-objektivet också ett system för bildstabilisering som utlovar en fördel på fyra bländarsteg till skillnad från den gamla versionens två steg. Denna förbättring, tillsammans med den reducerade vikten, gör att man nu kan fotografera på fri hand med ett tele på 600 mm på så långa tider som 1/40 sekund. Tack vare en helt ny och genialisk formgivning har Canon lyckats att minska vikten med 1,5 kilo. Det är inte mindre än fantastiskt att kunna använda telet utan stativ. Och den frihet det ger kommer säkert att ge fotografer över hela världen bilder som annars hade varit omöjliga att ta. Bildkvaliteten är sublim, och telet ger undantagslöst skarpa bilder i mycket hög kvalitet. Vi testade bara telet handhållet i kombination med Canon EOS-1D X, och tillsammans gav de en extremt snabb och exakt autofokus även när ljuset var dåligt.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Supertelet utmärker sig särskilt genom att vara näst intill ljudlöst med en särdeles snabb och tillförlitlig autofokus. Den enda nackdelen är priset som har ökats på rejält. En höjning med hela 25 procent är i mesta laget.

Specifikationer

Märke
Canon