Canon EF 200-400mm F4.0L IS USM EXT. 1.4X

Detta efterlängtade supertele med inbygggd konverter har äntligen nått den svenska marknaden. Man kan förvärva objek­tivet för lika mycket som vad en ny bil kostar.

av Prylguiden #Objektiv #Canon
9.2

Supertelet markerar en helt ny era inom sport- och naturfoto. Honnörsorden är flexibilitet och låg vikt när vi jämför med vad fotograferna har brukat tumla runt med förr
Det mest uppseendeväckande med det nya telet är utan tvivel den inbyggda telekonvertern, som med en enkel vippning på en knapp ändrar brännviddsomfånget till 280–560 mm. Fördelarna med den inbyggda konvertern är många, och bara det faktum att man inte behöver skilja kamera och objektiv åt för att montera telekonvertern sparar fotografen massor av tid och krångel. Samtidigt minskar risken för damm både på sensorn och i objektivet rejält.
Bilderna blir helt enkelt enastående, och med konvertern aktiverad matchar skärpan i objektivet nästan de riktigt tunga pojkarna som telen på 500 och 600 mm. Kombinationen med zoom ger fotografen stor flexibilitet med detta objektiv. Designen är läcker och handhavandet som en dröm. Autofokusen är både snabb och exakt. Priset är svindlande högt men ändå schysst.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Här har vi klassens mest flexibla supertele, och vi tvekar inte om att det lär bli poppis bland proffsfotograferna. Priset är rasande högt, men kvaliteten är exemplarisk och designen banbrytande. Det är ett plus att kunna zooma med en inbyggd telekonverter.

Specifikationer

Märke
Canon