Canon EF 16-35mm F2.8L II USM

Vid kortaste brännvidd och full bländare är kantskärpan beskedlig, men i övrigt är skärpan i toppklass hela vägen igenom.

#Objektiv #Canon
8.8

Version II av detta objektiv avlöste sin föregångare 2007 och tecknar betydligt skarpare. Vid kortaste brännvidd och full bländare är kantskärpan beskedlig, men i övrigt är skärpan i toppklass hela vägen igenom. Objektivets svaga punkt är vinjettering vid full bländare, som är särskilt uttalad i svagt ljus. Vinjetteringen går dock lätt att åtgärda i bildbehandlingen, och genom bara ett enda stegs nerbländning försvinner den. Även missteckningen ligger något över medel. I övrigt är det stora zoomobjektivet ett nöje att använda i fullformat. Autofokusen är snabb och exakt, och mekaniskt håller objektivet i alla avseenden toppklass. Allt går som smort, och det är tätat mot damm och fukt. Motljusskydd ingår.

Omdöme

De flesta kommer att kunna leva länge och lyckligt med Canons mycket billigare 17–40 mm, men till reportage kan det extra bländarsteget vara guld värt, och detta objektiv är riktigt läckert.

Specifikationer

Märke
Canon