Canon RF 50mm F1.2L USM

Vi hade inte tagit många bilder med Canons nya, extremt ljusstarka 50 mm-objektiv till EOS R-serien innan det stod klart för oss att detta är något utöver det vanliga.

av Prylguiden #Objektiv #21
8.9

Vi hade inte tagit många bilder med Canons nya, extremt ljusstarka 50 mm-objektiv till EOS R-serien innan det stod klart för oss att detta är något utöver det vanliga. Först och främst är skärpan förnämlig redan från full bländare, vilket är ovanligt för ett så ljusstarkt objektiv. Vinjetteringen är mycket liten, och om du aktiverar korrigering av objektivfel i kameramenyn blir den närmast obefintlig.
F1.2 ger en tilltalande bokeh, och det gör ­objektivet ytterst lämpligt för porträtt, eftersom du får en snygg oskärpa på bakgrunden även när du står mycket närmare modellen än du skulle göra med exempelvis ett 100 mm-objektiv. Därmed kan ni ha en bra och nära kontakt under plåtningen. Objektivet saknar tyvärr bildstabilisering. Den höga ljusstyrkan gör dock att man kan fota vid kortare slutartider. Autofokusen är bra men på korta avstånd använde vi ofta den utmärkta, motorstyrda manuella fokuseringen. Epitetet ”guldklimp” är passande, för objektivet väger nästan ett kilo, och det är rakt igenom ett skarpt och läckert objektiv med ett mycket högt bruksvärde.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Epitetet ”guldklimp” är passande, för objektivet väger nästan ett kilo, och det är rakt igenom ett skarpt och läckert objektiv med ett mycket högt bruksvärde.

Specifikationer

Märke
21