Canon EF-M 32mm F1.4 STM

Skarpt och bra objektiv som balanserar fint på små, lätta M-kameror. Ger nya möjligheter att fotografera under svårare ljusförhållanden. Ingen bildstabilisering och försämrad skärpa på kortare avstånd. ES-60 motljusskydd måste köpas separat och kostar 299 kronor.

av Prylguiden #Objektiv #21
8.8

Canons nya 32mm F1.4 för systemkameror i M-serien motsvarar ungefär 50 mm för fullformat. Det öppnar upp tre nya och viktiga möjligheter.
För det första är det 2,6 bländarsteg mer ljusstarkt än M-seriens zoomobjektiv i normalområdet. Det betyder att du kan fota i svagare ljus och till exempel använda ISO 400 under ljusförhållanden som skulle kräva ISO 2500 med ett av zoomobjektiven. För det andra kan du jobba med mindre skärpedjup, och om du använder blixt kommer den för det tredje att nå mer än dubbelt så långt som om du använde ett av zoomobjektiven.
Objektivets skärpa är mycket bra över hela bildytan redan från full bländare. ­Närgränsen är nere på 23 cm, men på de kortaste avstånden minskar skärpan. Vinjettering och missteckning ser vi inte av. Objektivets mekaniska kvalitet ligger dock något under de bästa i klassen för andra kamerasystem.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Objektivets mekaniska kvalitet ligger dock något under de bästa i klassen för andra kamerasystem.

Specifikationer

Märke
21