Sony Cyber-shot DSC-TF1

Sony ställde upp med sin helt nya och förbättrade actionkamera, som finns i svart, rött och turkos, och den briljerar genom att vara testets minsta, lättaste och billigaste.

#Kameror #Sony
7.9

Sony ställde upp med sin helt nya och förbättrade actionkamera, som finns i svart, rött och turkos, och den briljerar genom att vara testets minsta, lättaste och billigaste. Ändå har den en bra vidvinkel på hela 25 mm. Kameran är den enda som använder Micro-SD-kort, och till skillnad från de andra har den en bra vidvinkel på hela 25 mm. Den lilla hala kameran plockar inte många poäng på ergonomin. Menysystemet är överskådligt, men text och symboler är svåra att se på den lilla skärmen, och det hade varit bra med fler inställningsknappar. Zoomknappen är också svår att ställa in exakt. Däremot har det inte sparats på packningen till batteri, kort och kontakter. Den är tjock och verkar robust. Sony använder en ccd-sensor, som bär en del av skulden för testets sämsta brusnivå och detaljåtergivning. Färgbrus är en allvarlig sak i en actionkamera, där man ofta behöver använda höga iso-värden för snabba rörelser eller i svagt ljus under vatten. Ännu en allvarlig svaghet är autofokusen. Kameran är långsam på att ställa in skärpan, och vi fick många suddiga bilder och videoklipp. Färgmättnaden är neutral, på gränsen till blek, och vitbalansen är ofta helt ute och cyklar. Och ovanpå allt detta ger objektivet i vidvinkelläge en så kraftig förvrängning att bildhörnen blir oskarpa.

Omdöme

Sony stack ut hakan med ett lågt pris men föll igenom på samtliga punkter. Det förekommer för mycket brus, objektivförvrängning och färgbrus.

Specifikationer

Märke
Sony
Milj. Pixlar
15,9
Brännviddsförl./optisk zoom
4x
LCD-skärm
2,7
Bilder/sekund
11
Max. ISO
3200