Sony Cyber-shot DSC-RX100 III

Det är imponerande vad Sony har lyckats trycka in i den lilla RX100 III vad gäller både funktionerna och bildkvaliteten. Kameran är absolut vår stora favorit.

#Kameror #Sony
8.8

Sony distanserar sig från konkurrenterna på både bildkvalitet och funktionalitet. RX100 III har en detaljåtergivning som är en klass bättre än till och med mycket dyrare kompaktkameror, och exponering och färgåtergivning är lika bra. Zeiss-optiken matchar den fina sensorn. Den är riktigt bra vid 24 mm med F1.8, och vid 70 mm har ljusstyrkan förbättrats betydligt jämfört med föregångarens F4.9 till F2.8. Bruset är extremt lågt i våra mätningar. Det ökar i svagt ljus, men vi har tagit fullt användbara bilder även i mycket svagt ljus. Egentligen stannar iso vid 12 800, men det kan ökas till 25 600, vilket dock kräver en kombination av tre enskilda exponeringar. Här sjunker bruset, men det fungerar bara med stillastående motiv. Ergonomin är godkänd. Meny och inställningar funkar bra. Skärmen är av fin kvalitet. Den går att vinkla från 45 grader och rakt fram så att man kan ta selfiebilder. Här kan man välja att låta kameran slå över på en kort självutlösare som räknar ner på skärmen så att alla kan se. Den elektroniska sökaren är hopfällbar och av hög kvalitet. En ring runt objektivet kan programmeras för t.ex. exponeringskompensation. Serietagningarna expedieras med upp till 10 bilder per sekund. Blixten räcker 15 meter. Både uppstartstiden och autofokushastigheten är genomsnittliga.

Omdöme

Det är imponerande vad Sony har lyckats trycka in i den lilla RX100 III vad gäller både funktionerna och bildkvaliteten. Kameran är absolut vår stora favorit.

Specifikationer

Märke
Sony
Milj. Pixlar
20,0
Brännviddsförl./optisk zoom
2,9x
LCD-skärm
3,0
Bilder/sekund
10,0
Max. ISO
12.800