anm_sonyA7Riii_01

Sony Alpha7R III

Den tredje versionen av Sony Alpha7R har med enkla medel gjorts ännu bättre, utan att priset har ökat. Bland annat är fullformatskameran nu mycket snabbare.

#Kameror #Sony
9.1

Sony Alpha7R III är helt enkelt en fantastisk fullformatskamera. För det första har den nya modellen fått samma lilla joy­stick på baksidan som hos Alpha9. Därmed är det härligt enkelt att placera fokuspunkterna precis var man vill ha dem. Användarvänligheten har fått ett lyft i och med att menyn har blivit enklare att använda, och det större batteriet ger förutom den ökade kapaciteten ett något större, och därmed bättre, handgrepp. Slutligen har den nya skärmen högre upplösning, och den är dessutom tryckkänslig.
Topphastigheten är nu uppe på hela tio bilder i sekunden, vilket är bättre än de närmaste konkurrenterna från Canon och Nikon. Vi upplevde också autofokusen som betydligt bättre än tidigare. De 425 fokuspunkterna är exakta och snabba. Alpha7R III har även fått funktionen Pixel Shift som innebär att kameran tar fyra bilder med minimal förskjutning av sensorn och lägger samman dem till en bild med ännu högre detaljgrad. Till skillnad från hos Olympus och Pentax läggs bilderna tyvärr inte samman i kameran. De sparas på kortet i råformat, och sedan får du själv lägga samman dem i Sonys program Imaging Edge. Resultatet är synbart, men marginellt, bättre, och frågan är hur många som orkar pilla med funktionen. Särskilt med tanke på att sensorns 42,2 megapixel ändå ger en extremt hög detaljåtergivning som kan avnjutas på utskrifter i stora storlekar som A3+.
Sensorn är identisk med den som sitter i Sony Alpha7R II, och den gör ett enastående jobb. Du får en fantastisk detaljåtergivning, och kameran täcker ett dynamiskt omfång i klass med de allra bästa på marknaden. ISO går till 102 400, men om du vill ta bilder i toppkvalitet ska du begränsa dig till högst 12 800.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Bildkvaliteten är fortfarande skyhög, och det är bra med den högre hastigheten. Den förbättrade användarvänligheten ger också en kolossal fotoglädje.
Nästa gång vill vi gärna ha en skärm på 3,2 tum, som på exempelvis den
mindre och billigare Nikon D5600.

Specifikationer

Märke
Sony
Milj. Pixlar
42
Brännviddsförl./optisk zoom
1
LCD-skärm
3
Bilder/sekund
10
Max. ISO
102400