test_2_sonyA7RII_01

Sony Alpha7R II

Bildkvaliteten är nära inpå mellanformat. Autofokusen är besvärlig att ställa in.

#Kameror #Sony
9.1

Vi testade kameran med Sonys nya 24-70mm F2.8 GM-objektiv. Med det gav Alpha7R II den bästa detaljåtergivningen som vi någonsin har sett från en fullformatskamera. Den överträffar helt enkelt kameror som Canon EOS 5D Mark IV och Nikon D850 över hela ISO-området. Det dynamiska omfånget är förnämligt, och även om de flesta nog fotar i råformat kan man också trimma jpeg-
filerna till perfektion i kameran. Det är bra, för i standardinställningen har jpeg-filerna inte lika fin färgmättnad och skärpa som klassens bästa. Om bildkvaliteten har högsta prioritet är det här kameran för dig. Men Alpha7R II har sina svagheter. Till att börja med är det besvärligt att ändra fokusområde, placera fokuspunkter och växla mellan enkel och kontinuerlig autofokus. Detta har Sony åtgärdat hos Alpha9. Den elektroniska sökaren är stor och bra, men batteriet klarar bara 290 bilder. 5,0 bilder i sekunden är i underkanten i den här klassen.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Alpha7R II har ett förhållande mellan pris och detaljåtergivning som ingen annan just nu kommer i närheten av. Vi har stora förväntningar på Alpha7R III.

Specifikationer

Märke
Sony
Milj. Pixlar
42
Brännviddsförl./optisk zoom
1
LCD-skärm
3
Bilder/sekund
5
Max. ISO
102400