Sony Alpha7 III

Nya Alpha7 III slår hårt mot konkurrenterna, som ännu inte har kompakta systemkameror med fullformatssensor. Kvaliteten är hög men när det gäller priset är Sony sin egen värsta fiende.

#Kameror #Sony
9.1

Sony Alpha7 III är den nya basmodellen, men döm den inte på förhand. Den är kanske inte lika snabb som Alpha9 och den har inte samma extrema upplösning som Alpha7R III, men den skäms absolut inte för sig. Den nya bakbelysta fullformatssensorn på 24,0 megapixel är utmärkt med ett stort dynamiskt omfång till råkonverteringen. Kameran har samma fina design som Alpha9 med stort grepp och joystick som man bland annat kan använda för att lägga fokus exakt med de 693 fasdetekterande fokuspunkterna som täcker hela 93 procent av bildytan. Autofokusen kan anpassas in i minsta detalj. Bildserier kan tas med 10,0 bilder i sekunden. Vi upplever sökaren som en av de hittills bästa i sitt slag. Den är stor och återger ljus och färger exakt, och den kan ställas in så att den visar den information som du önskar. Skärmen är tyvärr fortfarande bara på 3,0 tum, men den kan vinklas och är tryckkänslig, även om alla inställningar ännu inte kan göras på skärmen. Batterihållbarheten har ökat med över 100 procent jämfört med föregångaren till 710 bilder. Laddare måste dock köpas som tillbehör, så man får ladda direkt i kameran. Sony Alpha7 III har välplacerade knappar och rattar samt en fin meny som gör den snabb och exakt att jobba med.
Exponeringen är säker och detaljåtergivningen på låga ISO-värden är väldigt bra. Den är synbart bättre än hos föregångaren och nästan i klass med Alpha7R III och Nikon D850. Korn syns inte på allvar förrän på ISO 51 200, och de två högre ISO-stegen kan användas i nödfall. Även om kameran är imponerande är priset i högsta laget. Alpha7 II kostar bara hälften så mycket, och Alpha7R II med 42,2 megapixel kan bli din för 20 140 kronor.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Handhavande, hastighet, autofokus och bildkvalitet gör Alpha7 III till en tvättäkta proffskamera som bör få konkurrenterna att skaka av skräck.

Nästa gång hoppas vi på en skärm på 3,2 tum med fler tryckkänsliga funktioner. Vi ser gärna också att en batteriladdare ingår i kameraköpet.

Specifikationer

Märke
Sony
Milj. Pixlar
24
Brännviddsförl./optisk zoom
1,0x
LCD-skärm
3”
Bilder/sekund
10
Max. ISO
205000