Samsung WB250F

Här får man en kompakt kamera med inbyggt wi-fi. Den har hela 18x optisk zoom under motorhuven och genomtänkta program som verkligen lockar fram fotoglädjen.

#Kameror #Samsung
8.6

Testkameran tillhör andra generationen av Samsungs WB-serie. En serie som absolut kan gå och bli en hit i kategorin semesterkameror. WB250F väger bara 184 gram, och ändå har man lyckats pressa in hela 18x optisk zoom i den lilla kameran, vilket motsvarar en brännvidd på 24–432 mm. Zoomen är till och med rätt snabb, då den bara tar 2,5 sekunder på sig att gå från 24 mm vidvinkel till 432 mm tele.
Det finns inbyggt wi-fi, och det är lätt att ansluta kameran till ett trådlöst nätverk. Trycker man på knappen Direct Link längst upp kan man överföra sina bilder till sin smarttelefon, och installerar man appen Samsung Remote Viewfinder kan man också använda sin telefon som fjärrutlösare. Man kan automatiskt överföra bilder till molnet, varvid man får en automatisk backup, och man kan snabbt ladda upp bilder eller videor till Youtube eller Facebook.

Bra till grupporträtt

WB250F har ett bra och nyskapande program vid namn Best Face, som man väljer med den översta programratten. Programmet lämpar sig väl för gruppbilder, då kameran tar fem bilder i rad varefter man med bara några få tryckningar på den tryckkänsliga skärmen kan välja vilket av de fem ansiktena av varje person som man vill använda på det färdiga porträttet. Här kan man också själv välja fokuspunkt och utlösa.
Kameran tar sex bilder per sekund vid högsta upplösning, men har lyckades autofokusen tyvärr sällan att få alla bilder skarpa. Det finns många hel- och halvautomatiska möjligheter, men man kan inte fota i råformat.
Bildkvaliteten är ganska fin när man jämför med övriga kameror i den här klassen. Upp till ISO 800 blir bilderna skarpa och färgerna klara. Kontrasten är godkänd, och det är fin skärpa över hela bildytan vid alla bländarsteg. Tyvärr tar brusreduceringen i alltför hårt från ISO 1 600, vilket går ut över både skärpan och detaljgraden i våra testbilder.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Här är en klockren semesterkamera, tack vare 18x optisk zoom samt den stora användarvänligheten. Kameran bjuder på mycket fotoglädje, samtidigt som dess
inbyggda wi-fi gör det lätt att dela bilder med släkt och vänner. Bildkvaliteten är mycket hygglig så länge man håller sig under ISO 1 600. Här får man mycket kamera för pengarna.

Specifikationer

Märke
Samsung
Milj. Pixlar
14
Brännviddsförl./optisk zoom
18x
LCD-skärm
3
Bilder/sekund
26
Max. ISO
3200