Ricoh WG-60

Ricohs nya undervattenskamera har en smart design och kan ta bilder ned till 14 meters djup. För optimal bildkvalitet kräver den dock bra ljusförhållanden.

av Prylguiden #Kameror #Ricoh
8.4

Ricoh WG-60 ligger perfekt i ­h­anden, och det är en viktig detalj eftersom kameran ska kunna användas i både fukt och väta. Huset har en design med flera fördjupningar, så att man får ett bra grepp även med blöta händer. Skärmen är på 2,7 tum och har en upplösning på måttliga 230 000 punkter. Den återger motiven för ljust, och därför kan man felaktigt få uppfattningen att kameran överexponerar motiven.
WG-60 ligger i det billigare spannet bland tåliga kompaktkameror, och det märks på bland annat skärmen som varken är tryckkänslig eller flexibel. Det kan man förstås leva med när man fotar under vatten, men knapparna är för små och sitter för tätt.
Kameran har en utmärkt brännvidd på 25–140 mm och en upplösning på 16,0 megapixel. Detaljgraden och färg­återgivningen är fin upp till IS0 800, där bilden börjar bli brusig.
Den inbyggda blixten är förvånansvärt kraftig, så att den faktiskt kan användas som en bra upplättningsblixt. Väljer man makroprogrammet, som indikeras med ett förstoringsglas, tänds sex LED-lampor som sitter runt objektivet. De lyser upp motivet fantastiskt bra utan fula skuggor.
En annan mycket bra funktion är att WG-60 kan ta åtta bilder i sekunden. Kameran spelar in video i full HD med 30 bilder i sekunden, och i dagsljus blir kvaliteten utmärkt. Man kan zooma under inspelningen men tyvärr inte ändra fokus. Dessutom är det irriterande att kameran inte har inbyggt wifi och elektronisk kompass. Det är också något av en besvikelse att skillnaden mellan föregångaren WG-50 och WG-60 är minimal. Den nya modellen finns i svart och rött och kan använda Flash­Air Wi-Fi SD-kort, så att man den vägen kan överföra sina bilder trådlöst.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Robust kamerahus i smart förpackning. I dagsljus är bildkvaliteten bra
upp till ISO 800. Naturliga färger och bra kontrast.

Vi saknar inbyggt wifi, elektronisk kompass och en större skärm som
kan återge motivet med rätt exponering.

Specifikationer

Märke
Ricoh