Ricoh WG-6

Ricohs nya WG-6 har en brännvidd som motsvarar 28–140 mm, vilket gör den till ett praktiskt komplement till en stor kamera om man t.ex. ska till stranden eller köra mountainbike, där kameran behöver tåla lite hårdare tag.

av Prylguiden #Kameror #Ricoh
8.2

Ricohs nya WG-6 har en brännvidd som motsvarar 28–140 mm, vilket gör den till ett praktiskt komplement till en stor kamera om man t.ex. ska till stranden eller köra mountainbike, där kameran behöver tåla lite hårdare tag. ­Designmässigt har kameran stramats upp och är mer strömlinjeformad jämfört med tidigare WG-
modeller. Trots detta är ergonomin riktigt bra, bortsett från att den medföljande handledsremmen inte kan dras åt. Kameran glider därför lätt av handleden, vilket kan vara besvärligt under vattnet.
Förutom en inbyggd blixt har kameran sex LED-lampor runt objektivet, vilket är till riktigt god hjälp vid makrofotografering. Som standard har WG-6 20,2 megapixel, och det låter ju bra, men tyvärr är detalj­återgivningen inte imponerande. Det går inte att ställa in bländare, men det är normalt för den här typen av kameror. Man kan inte heller fotografera i råformat, och WG-6 underexponerar en hel del, så man behöver ofta använda exponeringskompensationen, vilket är möjligt på programmet P.
Kamerans nio fokuspunkter reagerar snabbt, och den inbyggda ansikts­igenkänningen fungerar bra. Kameran har många bra motivprogram, och vi var särskilt förtjusta i undervattens­inställningen som ger fina bilder när man fotograferar under vattnet, där motiven i vattnet framträder snyggt med fin kontrast mot vattnets blå och gröna nyanser. På standardinställningen ovanför vattnet är färgerna också fina och naturliga. Skärmen har en upplösning på 1 040 000 punkter och visar en trovärdig bild med många detaljer. Trots det höga priset har kameran inga trådlösa funktioner.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Robust kamera som ger nya fotomöjligheter. LED-lamporna ger ett fint ljus när man fotar i närbild. Det är enkelt att använda och anpassa kameran. Exponeringen är inte alltid säker. Varken wifi eller Bluetooth.

Specifikationer

Märke
Ricoh
Milj. Pixlar
20,2
Brännviddsförl./optisk zoom
5 x optisk zoom
LCD-skärm
3
Bilder/sekund
3
Max. ISO
6400