Ricoh WG-20

Ricoh ska ha all heder av sin undervattenskamera till ett pris där alla har råd. Bildkvaliteten är hygglig, men det är inte användarvänligheten.

#Kameror #Ricoh
7.7

Ricoh har köpt Pentax, och många av Pentax kompaktkameror marknadsförs nu under Ricohs flagg. WG-20 skiljer sig också bara genom att den har fått en Ricoh-logga på fronten och att priset har minskat rejält. Förutom att vara klassens billigaste kamera imponerar WG-20 genom att ha fem dioder runt objektivet som funkar som en ringblixt för makrobilder. Dessutom lär somliga gilla den sportiga designen, som finns i svart, vitt och rött. Kamerans känns klen och är också klassens lättaste. De två luckorna till kort, batteri och kontakter är försedda med en kraftig och förtroendeingivande packning. Inte minst under vattnet är kameran svårare att använda än konkurrenterna. Det beror dels på den lilla skärmen, dels på att knapparna är små, tunga och för tättsittande. Därtill kommer att även simpla funktioner är svårjobbade. Vill du t.ex. ändra exponeringskompensationen krävs det minst 11 menytryckningar. Vi fick acceptabla bilder vid de höga iso-värdena, men riktigt bra blev det aldrig med den kraftiga brusreduceringen, som tog bort många detaljer. Videorna håller HD-kvalitet och är påtagligt sämre än konkurrenternas. Det finns varken wi-fi eller gps, vilket ingår i den litet dyrare Ricoh WG-4, som har 25 mm vidvinkel och 15,9 megapixel. Denna fanns dock inte tillgänglig när vi gjorde testet.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ricoh ska ha all heder av sin undervattenskamera till ett pris där alla har råd. Bildkvaliteten är hygglig, men det är inte användarvänligheten.

Specifikationer

Märke
Ricoh
Milj. Pixlar
13,8
Brännviddsförl./optisk zoom
5x
LCD-skärm
2,7
Bilder/sekund
1,0
Max. ISO
6400