Panasonic LUMIX DMC-FT4

Gps:en är testets bästa och slår till och med Nikons. Den håller kontakt med satelliter även när kameran är avstängd, och man väljer själv vilken information man vill visa, t.ex. lokala ortsnamn eller koordinater.

#Kameror #Panasonic
8.6

FT4 har ett för litet handgrepp, och kameran är så hal att man inte får något bra grepp om den, särskilt inte i vattnet. Packningen till batteri, kontakter och kort är tunn och klen men bör hålla om man sköter om den. Vi upplevde inga problem med den. Menyn är logiskt uppbyggd, men det dyker upp litet väl mycket irrelevant information, t.ex. en enträgen varning om hur man använder kameran under vatten på bästa sätt. Gps:en är testets bästa och slår till och med Nikons. Den håller kontakt med satelliter även när kameran är avstängd, och man väljer själv vilken information man vill visa, t.ex. lokala ortsnamn eller koordinater. Leica Vario-Elmar-objektivet är skarpt i mitten, medan hörnen är under medel. Missteckning och vinjettering är i gengäld väl återhållna, och bildbruset är testets lägsta. Iso-värdet går dock bara upp till 1 600. Med en inställning som heter High Sensitivity Mode kan det maximala iso-värdet ökas till 6 400, men då sjunker upplösningen till 3,1 megapixel, samtidigt som en inbyggd brusreducering då tar i så hårt att detaljerna suddas ut. Färg­återgivningen är fin under alla slags ljusförhållanden, även under vattnet och inte minst i mulet väder. Videoklippen blir rena och klara med bra färger, och ljudet är bra. FT4 finns i svart, silver, blått och skrikande orange.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

FT4 är en utmärkt kamera med en mycket fin gps-funktion, och bildkvaliteten ligger i den bättre änden av skalan. Men bra bilder kräver mycket ljus.

Specifikationer

Märke
Panasonic
Milj. Pixlar
12
Brännviddsförl./optisk zoom
4,6x
LCD-skärm
2,7
Bilder/sekund
3,7
Max. ISO
1600