Panasonic Lumix DC-G90

G90 är en lätt och behaglig kamera att arbeta med. Den ligger skönt mellan händerna, och bortsett från Quick-menyn, som ligger bakom en liten knapp längst ner på kameran, är den lätt att ställa in.

av Prylguiden #Kameror #Panasonic
8.3

G90 är en lätt och behaglig kamera att arbeta med. Den ligger skönt mellan händerna, och bortsett från Quick-menyn, som ligger bakom en liten knapp längst ner på kameran, är den lätt att ställa in. Sökaren och den bra skärmen på 3,0 tum gör den inspirerande att arbeta med, och Panasonic har ett imponerande urval av fina objektiv för alla behov. Den lilla Four Thirds-sensorn ger en brännviddsförlängning på 2,0x, så paketobjektivet på 12–60 mm motsvarar användbara 24–120 mm med lite större inbyggt skärpedjup än hos kameror med större sensor. G90 inklusive zoomobjektivet kostar 14 790 kronor.
Autofokusen är bra och enkel att ställa in. Med paketobjektivet är den på samma nivå som andra kameror i klassen. Bildstabiliseringen hugger tag rejält, och bildkvaliteten är i normalfallet fin med snygga detaljer och skärpa och väldigt effektiv brusreducering vid höga ISO-värden. Kameran är alltså bra och inspirerande, men man kan få lite bättre skärpa och detaljer till ett lägre pris med en kamera med APS-C-sensor och högre upplösning, t.ex. Fujifilm X-T30 eller Sony A6400. De spelar dessutom in minst lika bra 4K-video.
Panasonic har ett flertal bra funktioner. Med 4K-foto kan man spela in en snutt video, och sedan markera den allra bästa fimrutan och spara den som en jpeg-fil. Hos bl.a. konkurrenten X-T30 kan man däremot ta 30 bilder i sekunden, vilket ger samma möjlighet – fast i högre upplösning.
G90 kan även användas till autostacking där upp till 999 bilder med olika fokuspunkter läggs samman till en enda bild med fullt skärpedjup. Det kräver dock att G90 står på stativ.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Tilltalande och inspirerande att arbeta med. Hög bildkvalitet med tanke på sensorn och upplösningen. Kul möjligheter med funktionen 4K-foto. 

Använder man i praktiken de kreativa funktionerna för att ta bättre bilder? Konkurrenterna har bra pris och kvalitet.

Specifikationer

Märke
Panasonic
Milj. Pixlar
20,2
Brännviddsförl./optisk zoom
2
LCD-skärm
3
Bilder/sekund
9
Max. ISO
25600