Olympus Tough TG-2 iHS

Den tidigare testvinnaren får nu strid på kniven av de bästa konkurrenterna. Kameran är dock fortfarande riktigt bra, med en fin detaljåtergivning.

#Kameror #Olympus
8.5

Kameran har ett enastående zoomobjektiv. Det går ända ut till 25 mm, vilket under vattnet motsvarar 35 mm, och det är bättre än de flesta konkurrenter. Man använder i stort sett bara vidvinkelinställningen under vattnet, och här har objektivet bländare F2.0. Detta innebär återigen att kameran kan hålla sig ett iso-steg eller mer under konkurrenterna och därmed ge renare bilder. Detta blir bara bättre av att TG-2 tillsammans med Panasonic FT-5 har klassens lägsta bildbrusnivå upp till iso 400. Vid högre värden syns det brus. Olympus plockar fina poäng på bildkvaliteten tack vare de skarpa och finkorniga bilderna, men toppbetyget uteblir eftersom färgerna inte är riktigt i topp. Vi fick ett markant magentastick under vattnet med autoinställningen. Det finns dock hela fyra motivprogram bara för undervattensfoto, men de löste inte problemet. Över vattenytan är färgerna fina. Detaljåtergivningen är bra för en kamera i denna klass. Man får ett bra grepp om kameran, och Olympus-användare känner sig genast hemma i menyn. Knapparna är dock litet små och är tröga. Den svarta kransen runt optiken går att ta av. Den täcker tillbehörsfästet för filter och fisheyeförsats. Som tillbehör finns ett undervattenshus som tål 45 meter. Vi ser redan fram emot att testa efterföljaren TG-3, som ännu inte var klar för test.

Omdöme

Den tidigare testvinnaren får nu strid på kniven av de bästa konkurrenterna. Kameran är dock fortfarande riktigt bra, med en fin detaljåtergivning.

Specifikationer

Märke
Olympus
Milj. Pixlar
11,8
Brännviddsförl./optisk zoom
4x
LCD-skärm
3,0
Bilder/sekund
5,0
Max. ISO
6400