Nokia 9 PureView 128 GB

Nokias tilltalande flaggskepp har hela fem kameror, och det är inte det enda som gör telefonen unik.

#Kameror #Nokia
8.3

Nokias tilltalande flaggskepp har hela fem kameror, och det är inte det enda som gör telefonen unik. Konkurrenterna har objektiv med olika brännvidder, men på denna Nokiamodell har de fem ­kamerorna med ZEISS-optik alla en brännvidd på 28 mm, en bländare på F1.8 och en upplösning på 12,0 megapixel. Två av dem tar färgbilder, medan de tre andra arbetar med svartvitt. Hemligheten är att alla kamerorna exponerar samtidigt för att skapa en ultradetaljerad bild. De kan även ta upp till fyra bilder var och sätta samman dem med hjälp av artificiell intelligens.
Resultatet blir faktiskt rätt imponerande – för det mesta. Skärpan är verkligen bra i bildens mitt, men hörnen blir lätt beslöjade oavsett inställning. Det går dessutom rätt långsamt att byta kamerainställning från exempelvis ­Video till Bild, där man ofta får vänta i tre sekunder innan den nya inställningen är aktiv. Om man fotar i råformat tar det ofta fyra sekunder innan bilder är klar och visas på ­skärmen. Så man får ha tålamod för att ha glädje av Nokia 9 PureView.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Om man fotar i råformat tar det ofta fyra sekunder innan bilder är klar och visas på ­skärmen. Så man får ha tålamod för att ha glädje av Nokia 9 PureView.

Specifikationer

Märke
Nokia
Milj. Pixlar
12MP + 12MP + 12MP + 12MP + 12MP
LCD-skärm
5.99