Nikon COOLPIX P520

Kamerans största svaghet är autofokusen, som inte är vare sig särskilt snabb eller exakt. Det är en allvarlig sak för en kamera som denna. Vi fick många oskarpa bilder, då inte heller bildstabliseringen verkade lika handlingskraftig som de bästa.

#Kameror #Nikon
8.0

Nikon gjorde ett riktigt gott förstahandsintryck genom att starta på bara 0,9 sekunder och genom att på ett elegant sätt kombinera ett litet format med testets största skärm, som dessutom går att vända och vrida åt alla håll. Skärmen återger ljushet och färger korrekt. Den elektroniska sökaren är däremot liten och grovkornig. Objektivet kör från en vidvinkel på 24 mm till maximala brännvidden 1 000 mm på 3,3 sekunder. Skärpan är hygglig i mitten, men totalt sett ligger skärpe- och detaljintrycket i testets svagare ände. Kamerans största svaghet är autofokusen, som inte är vare sig särskilt snabb eller exakt. Det är en allvarlig sak för en kamera som denna. Vi fick många oskarpa bilder, då inte heller bildstabliseringen verkade lika handlingskraftig som de bästa. Våra mätningar av färgbruset blev genomsnittliga. Kameran är välförsedd med allt i automatikväg och är testets enda med inbyggd gps. När den är aktiverad drar det hårt på kamerans batteri, som redan är testets svagaste. Menysystemet är väl uppbyggt och härligt överskådligt. Det finns en del knappar, bland annat en programmerbar funktionsknapp. Vi hade dock gärna sett en direkt åtkomst till både iso och vitbalans. Det finns omvänt gott om zoomknappar – en vid utlösaren och en under vänster tumme.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Gps:en är för många ett viktigt köpargument, men skärpan är dålig på grund av objektivet, en svag bildstablisering och en osäker autofokus.

Specifikationer

Märke
Nikon
Milj. Pixlar
18
Brännviddsförl./optisk zoom
41,7x
LCD-skärm
3,2
Bilder/sekund
7
Max. ISO
6400