anm_nikonB700_01

Nikon COOLPIX B700

En tveksam insats

av Prylguiden #Kameror #Nikon
8.1

Nikon B700 väger 565 gram, och skärmen kan vändas och vridas åt alla håll. Zoomomfånget på 60x motsvarar 24–1 440 mm, och kameran kan spela in 4K-video och fotografera i råformat. På brännvidder under 400 mm ger sensorn på 20,1 megapixel ett okej resultat ända upp till ISO 3 200, även om det naturligtvis inte kan jämföras med kameror med större sensorer. På de längre brännvidderna gav osäker autofokus och svävande bildstabilisering många felbilder på fri hand. På stativ var det bättre. Svävande bildstabilisering innebär att när man råkar skaka till kameran och stabiliseringen försöker kompensera, så svävar motivet okontrollerat helt eller delvis ut ur bildytan. Kameran är bäst på stillastående motiv och lämpar sig inte så väl för bl.a. sport. Den elektroniska sökaren är liten men användbar. Med inbyggt wifi, NFC och Snapbridge kan B700 vara konstant ansluten till mobilen.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Zoomomfånget och 4K-video imponerar med tanke på priset. På de kortaste brännvidderna och med stillastående motiv samt vid video är bildkvaliteten fin.
Utan stativ krävs det tur och koncentration för att man ska få bra bilder på de längsta brännvidderna. Vi fick uppemot 90 procent oanvändbara bilder.

Specifikationer

Märke
Nikon
Milj. Pixlar
20
Brännviddsförl./optisk zoom
60
LCD-skärm
3
Bilder/sekund
5
Max. ISO
3200