GoPro Max

GoPro Max förenar fotoglädjen med en traditionell actionkamera och 360-gradersfunktion. Max har dessutom röststyrning och kan användas ned till fem meter under vattnet.

av Prylguiden #Kameror #GoPro
9.1

Amerikanska GoPro har lanserat sin uppföljare till den lite klumpiga 360-graderskameran Fusion. Den tog visserligen snygga 360-gradersbilder, men den hade också en del brister. Dessa irritationsmoment har GoPro nu rättat till i den robusta och mindre modellen Max. Den nya kameran har bland annat en bra skärm på den ena sidan med en tydlig och klar bild.

Max kan även uppträda som en vanlig actionkamera, om du bara använder det ena av kamerans två objektiv. Den filmar då i Full HD och tar stillbilder på 5,5 megapixel, vilket inte imponerar. Men det är inte vid denna typ av användning som kameran har sin främsta styrka. Den får man uppleva när man använder båda objektiven i 360-gradersläget. Man får utmärkta bilder med osynliga skarvar och fin detaljering. Den inbyggda bildstabiliseringen, HyperSmooth, ser till att bilderna blir stabila. Det såg vi tydligt, bland annat när vi cyklade på ojämnt underlag.

GoPros app har äntligen moderniserats så att man kan ändra vinkel på bilderna i telefonen, efter tagningen. Appen är lätt att använda, och alla kamerainställningar kan göras här. Det är praktiskt om du till exempel har monterat kameran på din störthjälm. Vi rekommenderar dock att du tar med dig en powerbank om du vill redigera dina inspelningar ute i fält eller använda appen mycket. Den kostar nämligen mycket batterikraft.

Max har även röststyrning och klarar sig under vattnet ner till fem meters djup, så du kan fota och filma under vattnet. Det kan inte konkurrenterna. Om du vill ha en kamera för både actionmotiv och 360-gradersfilmning är Max rätt val. Om det bara är 360 grader du vill ha ska du titta på Insta360 One X, då den kostar mindre.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

360-gradersfunktionen ger snygga resultat med osynliga skarvar och fin detaljering. Den inbyggda bildstabiliseringen gör att bilderna blir helt stabila, och den uppdaterade appen ökar de kreativa möjligheterna. Helt enkelt toppklass.

Specifikationer

Märke
GoPro
Milj. Pixlar
16,6
Brännviddsförl./optisk zoom
-
LCD-skärm
2,0
Bilder/sekund
30
Max. ISO
3200