GoPro HERO8 Black

HERO8 är utan tvekan den bästa actionkameran hittills från amerikanska GoPro. Den uppdaterade bildstabiliseringen är till exempel otroligt effektiv.

av Prylguiden #Kameror #GoPro
8.9

Sedan GoPro lanserade HERO7 har actionkamerornas kung pressats hårt från flera håll. Inte minst DJI har visat framfötterna med OSMO Action, som imponerade på oss med skärm på framsidan för selfies. Med HERO8 går GoPro till motangrepp, och det här är utan tvekan deras bästa actionkamera hittills. Den uppdaterade bildstabiliseringen är otroligt effektiv. Videoklipp som vi spelade in när vi cyklade på mycket ojämnt underlag och när vi gick i trappor och kuperad terräng blev alltid imponerande stadiga. 4K-kvaliteten ger videoklipp med fin detaljgrad, och bildkvaliteten i slowmotion är också bra. Stillbildskvaliteten med 12,0 megapixel är bra för denna klass, där den lilla sensorn som alltid har sina begränsningar. HDR-funktionen är bra, men bilderna blev bäst när det inte var alltför stor kontrast med exempelvis direkt motljus från solen. I mulet väder blev HDR-bilderna verkligt bra. Kameran kan även ta bilder i råformat.
HERO8 har en skärm på fronten men den används bara till att visa inställningar, så här ligger DJI steget före. Vi gillar dock den nya huvudskärmen, som är mycket detaljerad och har bra färgåtergivning. Skärmen är en pekskärm, och det är här man primärt ställer in kameran. Den nya menyn är mer användarvänlig än tidigare. Bland annat kunde vi snabbt växla från ultravidvinkel till normalt perspektiv, eller från video till foto, med fingret. Vi kunde även snabbt zooma in på detaljer med fingrarna. HERO8 fungerar mycket bra med den uppdaterade GoPro-appen, som snabbt ansluter telefonen till kameran. Dessutom är röststyrningen mycket pålitlig. Tyvärr är HERO8 klassens dyraste actionkamera.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

HERO8 ger fina videoklipp i 4K med bra detaljering, och även slowmotionklippen blir bra. Stillbildskvaliteten med 12,0 megapixel är bra för denna klass. Priset är dock högt.

Specifikationer

Märke
GoPro
Milj. Pixlar
12,0
Brännviddsförl./optisk zoom
1x
LCD-skärm
2,0
Bilder/sekund
30
Max. ISO
3200