GoPro HERO7 Black

Fortfarande kungen bland actionkameror. Fin video­kvalitet i ett robust och kompakt format. I svagt ljus är den starkt förbättrade bildstabiliseringen sämre än en mekanisk gimballösning.

av Prylguiden #Kameror #GoPro
9.1

När GoPro lanserade den nya toppmodellen bland sina legendariska actionkameror slog man på stora trumman för den inbyggda bildstabiliseringen. Funktionen kallas
HyperSmooth, och den amerikanska tillverkaren påstår att den digitala stabiliseringen nu är så avancerad att den är lika bra som att använda en gimbal, alltså en flytande, mekanisk upphängningsanordning. Och vi är ytterst imponerade av resultatet – i dagsljus. Till och med när man springer eller är ute på en vild terrängkörning med en mountainbike får man snygga, mjuka bilder i 4K med upp till 60 bilder i sekunden. Det fungerar verkligen bra och är ett stort framsteg jämfört med modell 6, som också har stabilisering men inte alls på samma höga nivå. Är det lika bra som en mekanisk gimbal, som GoPro hävdar? Ja, i bra ljus är det som vi antydde svårt att se skillnad, men på kvällen och natten i konstljus ställs GoPros programvara inför en allvarlig utmaning. Den i övrigt fina videokvaliteten sjunker nämligen markant, och resultatet blir långt ifrån bra.
Förutom stabiliseringen finns inte så många nyheter. Meny­systemet är nytt men ger bara delvis ett smartare handhavande. Bildkvaliteten är en aning bättre än hos modell 6.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Bildkvaliteten är en aning bättre än hos modell 6.

Specifikationer

Märke
GoPro
Milj. Pixlar
12
Brännviddsförl./optisk zoom
1
LCD-skärm
2
Bilder/sekund
30