GoPro HERO4 Silver

För första gången har det tillkommit en skärm på den populära actionkameran från GoPro. Bildkvaliteten imponerar inte, men det är det däremot andra saker som gör.

av Prylguiden #Kameror #GoPro
8.4

Vi säger det på en gång: bildkvaliteten hos Gopro får oss inte att trilla av stolen. Bildernas färger och exponering är visserligen utmärkta och kan finjusteras, men de flesta nyare mobiltelefoner spöar Hero4 Silver vad gäller detaljåtergivningen, trots att upplösningen är 12,0 megapixel. Videofilmerna blir fina för en så liten kamera. Man kan filma i upp till 4K, men det blir dock bara med 15 bilder per sekund och därför något hackigt, men det syns gott om detaljer. Full HD kan man ta med 60 bilder i sekunden, vilket ger jämna rörelser.
Det riktigt härliga med den lilla actionkameran är de unika och roliga möjligheter som den erbjuder. Den extrema vidvinkeln fångar nästan allt framför kameran; den levereras med ett vattentätt hus som tar den ner till 40 meters djup; och man kan ta 30 bilder på en sekund. Skärmen är bara på 1,7 tum men tar upp i stort sett hela baksidan av kameran och underlättar kompositionen. Den är tryckkänslig och lätt att ställa in, även om menyn är litet rörig.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Den lilla skärmen gör det lätt att sköta kameran och komponera bilderna. Detaljåtergivningen på stillbilder imponerar inte, men videokvaliteten är fin. Men först och främst är GoPro Hero4 kul att jobba med, och man får bilder som inte är möjliga att ta med spegelreflex.

Specifikationer

Märke
GoPro