GoPro HERO4 Session

Hej då, undervattenshuset

av Prylguiden #Kameror #GoPro
8.1

Man har alltid varit beroende av ett vattentätt hus för att montera sin Gopro, eftersom stativ bara har kunnat användas med ett hus. När man filmade fick man därför ett dovt ljud. Nya Gopro Session är vattentät och har med sin kubform en ny upphängning som låter ljudet passera genom de två mikrofonerna. Det är en klar förbättring, och det är nu bara under vatten som ljudet blir dovt. Kameran har två knappar – en stor längst upp som startar videoinspelningen och en liten som parkopplar med en telefon. Detta är nödvändigt eftersom man styr kameran från en app. Bilderna har det säregna fiskögeformatet med kraftig missteckning, och man kan välja mellan två brännvidder. Färgerna är neutrala bortsett från röda nyanser, som är kraftigt mättade. Detaljeringen är inte över sig med bara 8,0 megapixel. Bilderna blir luddiga i kontrast­rika övergångar och enfärgade ytor brusiga, även på bilder tagna i solsken, när man ser dem i 100 procent.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Användarvänligheten har skjutit i höjden, för nu måste man inte ha något undervattenshus för att använda stativ, så kameran är lättare att sköta.

Man behöver en smarttelefon för att kunna fota, och det kvadratiska formatet gör att man lätt råkar lägga kameran åt fel håll.

Specifikationer

Märke
GoPro
Milj. Pixlar
8
Bilder/sekund
60