Fujifilm X-T30

Denna lilla systemkamera ger på väldigt många punkter samma möjligheter som den större Fujifilm X-T3 – bara till ett lägre pris.

av Prylguiden #Kameror #Fujifilm
8.9

Denna lilla systemkamera ger på väldigt många punkter samma möjligheter som den större Fujifilm X-T3 – bara till ett lägre pris. Det har att göra med att kamerorna har samma sensor och processor, och resultatet blir en väldigt fin bildkvalitet med mycket snygga färger och fin skärpa. Kameran har dessutom bra koll på bildbruset, som inte upplevs som störande förrän vid ISO 25 600, vilket är ganska imponerande i denna klass. Autofokusen briljerar med 425 fokuspunkter, hög hastighet och bra precision, oavsett om det handlar om rörliga motiv eller exempelvis porträtt. På de senare fungerar ögonregistreringen bra. X-T30 filmar i fin 4K-kvalitet. Den har både mekanisk och elektronisk slutare, och med den elektroniska kan man fota vid 1/32 000 sekund. Kameran har inte bildstabilisering, så man får bara stabilisering i objektiv som har det. Till skillnad från X-T3 är X-T30 inte vädertätad. Sökaren är också mindre, men den är verkligt bra och visar en klar bild.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Mycket säker autofokus för de flesta motivtyper. Bildkvaliteten är bland de bästa i klassen. Kameran är inte vädertätad. Ingen stabilisering i huset.

Specifikationer

Märke
Fujifilm
Milj. Pixlar
26
Brännviddsförl./optisk zoom
1.5
LCD-skärm
3
Bilder/sekund
20
Max. ISO
51200