Fujifilm X-T3

Fujifilms senaste kompakta systemkamera med APS-C-sensor spänner musklerna med en bättre sensor och nya, praktiska funktioner. Men den är inte helt orubblig.

#Kameror #Fujifilm
9.0

Fujifilm X-T3 är en ytterst gedigen kamera som kommer att tilltala såväl yrkesfotografer som entusiaster. Systemkameran, som har APS-C-sensor, liknar vid första anblick sin föregångare X-T2, men den har blivit något större, vilket ger ett betydligt bättre grepp. Skärmen är nu tryckkänslig på samma sätt som hos den mer avancerade modellen X-H1, vilket är ett länge efterlängtat framsteg. Du kan fokusera och ta en bild direkt genom att röra vid skärmen, och så kan du växla mellan olika funktioner eller bläddra bland tagna bilder. Det går snabbt och fungerar bra.
De största innovationerna återfinns inne i kameran, där upplösningen har ökats till 26,0 megapixel på en helt ny bakbelyst X-Trans-sensor. Även processorn är ny. Båda delarna bidrar till en otroligt fin ljuskänslighet, där bilder på ISO 12 800 ger ett väldigt rent intryck, och ända uppe vid ISO 25 600 är bruset under god kontroll. Vid ISO 51 600 syns det tydligt, men bilderna går ändå att använda. Fujifilm har sänkt den lägsta standardinställningen för ISO från 200 till 160 som sägs vara optimal för bilder tagna i dagsljus, och där kan vi bara hålla med. Detaljåtergivningen och färgerna är helt oklanderliga. De är helt enkelt suveräna. Exponeringen är mestadels säker, men vid väldigt kontrastrika motiv kan man behöva jobba med exponeringskompensationen. Kamerans autofokus är blixtsnabb och säker, och är bra på att följa motiv i rörelse. Den får ytterligare hjälp av att X-T3 kan ta serier på 20 bilder i sekunden. Tyvärr har kameran inte någon inbyggd bildstabilisering som hos X-H1. Kameran kan köpas i paket med det utmärkta objektivet FUJINON XF18-55mm F2.8-4 R LM OIS, med inbyggd stabilisering, för 19 985 kronor.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Vädertätad och snabb spegellös systemkamera med en väldigt fin bildkvalitet. God ergonomi, avancerade videoalternativ, väldigt fin sökare och bra autofokus.

Ingen bildstabilisering i kameran. Trots att skärmen är tryckkänslig är den bara på 3,0 tum. Kort batteritid. X-H1 kostar bara 400 kronor mer.

Specifikationer

Märke
Fujifilm