Fujifilm X-H1

Fujifilm X-H1

Sedan drygt sex år tillbaka har Fujifilm genomfört en comeback i stor stil. Den aktuella höjdpunkten är X-H1 som är den senaste toppmodellen bland APS-C-modellerna.

#Kameror #Fujifilm
9.0

Fujifilm X-H1 känns som en äkta toppmodell när du är ute och fotograferar. Den tar också bilder och spelar in video som en toppmodell, och den har fått större pondus än X-T2, med ett betydligt djupare och bättre handgrepp och därmed bättre ergonomi. Kameran har även en ny lcd-display på ovansidan. Det har många DSLR-kameror också, men det unika med X-H1 är att skärmen också visar information om batteriet och minneskortet när kameran är avstängd. Den utmärkta ratten för exponeringskompensation hos bl.a. X-Pro2 har tyvärr reducerats till en liten knapp intill utlösaren. Menyn och placeringen av knappar är annars som Fujifilm-fotografer är vana vid.
Med Fujifilms fina XF-objektiv ger X-H1 en enastående bildkvalitet. Färgerna är lite försiktiga och kalla, men det kan man justera, och om du fotograferar i råformat kan du ordna det i råkonverteringen. Bilderna är ännu finkornigare än hos de bästa konkurrenterna upp till ISO 25 600.
Videofunktionen är också betydligt förbättrad. 4K kan nu spelas in i F-log, vilket är filmvärldens motsvarighet till råformat, med ett väldigt stort dynamiskt omfång. Autofokusen är snabb. Sökaren är utmärkt och uppdateras snabbt för en bra och flytande sökarbild. Skärmen är nu tryckkänslig och kan vinklas i två led. Tyvärr är den bara på 3,0 tum.
Den allra största nyheten är bildstabiliseringen i fem led på sensorn. Tack vare denna kunde vi ta skarpa handhållna bilder på 1/4 sekund. Har man ett av Fujifilms objektiv med bildstabilisering, hittar kameran själv rätt kombination av sensorns och objektivets bildstabilisering.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Väldigt fin bildkvalitet kombinerat med generellt förbättrad ergonomi och användarvänlighet. Effektiv bildstabilisering är inbyggd i den robusta kameran.
Tyvärr saknas den hos Fujifilm annars så välkända ratten för exponeringskompensation.

Specifikationer

Märke
Fujifilm
Milj. Pixlar
24
Brännviddsförl./optisk zoom
1,5
LCD-skärm
3
Bilder/sekund
14
Max. ISO
51200