DJI Osmo Pocket

Mobiltelefonerna fyller våra foto- och filmbehov till vardags, men den här oemotståndliga prylen på 116 gram har en stor fördel framför alla fickkameror.

av Prylguiden #Kameror #DJI
9.0

DJI Osmo Pocket är en maktdemonstration från kinesiska DJI. De dominerar marknaden för kameradrönare, och nu gör de anspråk på en plats i våra fickor med en kamera som kan mycket mer än en mobil. Det är den flytande upphängningen, kallad gimbal, som gör skillnaden. Den stabiliserar de flesta rörelser och ger mjuka filmbilder. Till och med när vi sprang med Osmo Pocket i handen flöt bilden utan skakningar, och resultatet påminner om svävande filmbilder från en kameradrönare. Upplösningen är 4K med upp till 60 bilder i sekunden, och bildkvaliteten kan jämföras med en bra mobil, men stabiliseringen är helt oöverträffad.
Detta är världens minsta kamera med gimbal, och den ger många andra möjligheter. Osmo Pocket fungerar även som kameraman. Vi ställde den på ett bord vid ett föredrag och lät den inbyggda Face Track-funktion följa ansiktet på föredragshållaren. Vi tog även panoramabilder utan problem, för det lilla kamerahuvudet vrider sig självt åt flera olika håll, tar bilderna och sätter ihop dem helt automatiskt. Det samma kan sägas om time­lapse, där kameran tar en serie bilder medan den helt flytande och mjukt rör sig mellan två punkter som vi själva hade definierat på skärmen. Det hela fogas på några sekunder ihop till en snygg film. Återigen är det den rörliga gimbal-
upphängningen som gör skillnaden.
Den inbyggda mikrofonen ger utmärkt ljud med tanke på det lilla formatet. Skärmen är på bara 1,1 tum, men det är lätt att ansluta mobilen och använda den som sökare. Appen DJI Mimo fungerar bra och har en rad mer avancerade funktioner och inställningar, och här är det lätt och roligt att redigera inspelningarna.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Verkligt läcker kamera med silkesmjuk stabilisering som väcker lusten att filma mer till vardags. Full av halvautomatiska funktioner för bland annat timelapse.

I dagsljus är bildkvaliteten inte bättre än i en bra mobiltelefon, och det dynamiska omfånget är begränsat. I mörka miljöer presterar kameran dock bättre.

Specifikationer

Märke
DJI
Milj. Pixlar
12
Brännviddsförl./optisk zoom
1
LCD-skärm
1,2
Bilder/sekund
-
Max. ISO
3200