DJI OSMO Action

Amerikanska GoPro försökte ge sig in på drönarmarknaden men tvingades inse att de inte kunde mäta sig med kinesiska DJI.

av Prylguiden #Kameror #DJI
9.0

Amerikanska GoPro försökte ge sig in på drönarmarknaden men tvingades inse att de inte kunde mäta sig med kinesiska DJI. Nu kommer motangreppet. GoPro är dominanten när det gäller små actionkameror som bland annat kan användas i vattnet ned till tio meters djup. Osmo Action klarar elva meter. Det måste vara årets provokation. Den har även många andra styrkor. Först och främst har DJI en liten skärm på framsidan, så att man kan komponera bilder som man själv är med i. Stabiliseringen är också bättre än i GoPro Hero 7 Black, vilket inte är fy skam. Osmo har ett snyggt metallhus som är mer motståndskraftigt mot repor, och skärmen på baksidan är störst. Bildkvaliteten är på GoPros höga nivå. Det betyder att man även här får skarpa och välexponerade videoklipp i kristallklar 4K-upplösning, som med sina 100 mega­bit per sekund lämpar sig utmärkt väl för efterbehandling. Hudtoner blir mer naturliga, och även i motljus ligger kineserna lite före. Stillbilder kan tas i jpeg och råformat.
Man navigerar lätt med ett finger på skärmen, men man kan inte zooma in i bilderna som hos GoPro. Varken DJI eller GoPro har en helt pålitlig röststyrning, så det är bra att man kan skapa sina egna favoritinställningar och spara dem i menyn.
DJI saknar gps och hdmi, något som amerikanerna erbjuder, och så visas sökarbilden med en liten fördröjning. Det var inte störande i början, men på skateboardrampen, där farten var hög, var det inte optimalt. Det här problemet rättas förhoppningsvis till med en ny firmware. GoPro har för övrigt bättre ljud och större vidvinkel.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Bra bilder och helt fantastisk bildstabilisering. Skärmen på framsidan blir snabbt oumbärlig. Är kompatibel med GoPros monteringssystem.

Röststyrningen hör fel alltför ofta. Seg fördröjning i sökaren.

Specifikationer

Märke
DJI
Milj. Pixlar
12
Brännviddsförl./optisk zoom
5,6
LCD-skärm
2,2
Bilder/sekund
240 ved HD
Max. ISO
3200