Chasing-Innovation Gladius Mini

För dig som vill fotografera och filma på ned till 100 meters djup.

av Prylguiden #Kameror #Chasing-Innovation
8.7

Kameradrönare som flyger över våra huvuden ger fantastiska möjligheter att ta extraordinära bilder. Nästa generation arbetar under vattnet.
Kinesiska Chasing-Innovation levererar modellen Gladius, som nu även finns i en mer kompakt version med beteckningen Mini. Den filmar i 4K ned till 100 meters djup, och kvaliteten är bra. Filmbilderna blir skarpa och stabila i lugnt vatten, men det ligger i sakens natur att färger lätt påverkas när man fotar under vattnet, så man ska inte förvänta sig toppenbilder i grumligt vatten. På Auto-läget anpassas exponeringen snabbt till olika ljusförhållanden. Stillbilderna är på 12,0 megapixel, detaljgrad och skärpa ligger inte riktigt på samma nivå som en bra mobil, men fotografering under vattnet är ju som alla vet extremt krävande.
Den stora nyheten i Mini-versionen är att den har en extra motor med propeller, så att det finns fem totalt. Det betyder att drönaren nu kan vinklas steglöst 45 grader uppåt och nedåt. Drönaren är lätt att styra, och det finns en utmärkt funktion som ser till att drönaren håller önskat djup.
Efter att vi laddat drönaren, fjärrkontrollen och basstationen, som skickar direkt­bilder från kameran till mobilen, gick det snabbt och lätt att sätta drönaren i närmsta sjö. Starka strömmar gjorde det svårt att styra tillbaka den mot land, men när vi senare använde Gladius Mini en vindstilla dag var allt frid och fröjd. Det är en ren njutning att manövrera den gula tingesten mellan sjögräs och plattfisk, men det var först när vi fick tillstånd att testa den i ett stort akvarium som det blev riktigt roligt. Här fanns hammarhajar, rockor, fiskar i strålande färger och en stor havssköldpadda som angrep drönaren och bet i kabeln. Men Gladius Mini är robust och utstrålar kvalitet, och den överlevde. Fjärrkontrollen är lättare i konstruktionen men fungerar fint. Batteriet klarar cirka 100 minuter – imponerande.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Solid kvalitet i både konstruktion och navigering.
Stabila och detaljerade filmbilder i 4K.
Vi trodde att priset skulle vara högre.

Stillbilder kräver verkligt bra ljus.
Besvärligt att överföra filer.

Specifikationer

Märke
Chasing-Innovation
Milj. Pixlar
12
Brännviddsförl./optisk zoom
1
Max. ISO
3200